Rheinmetall, Leopard 1 tankı şasesiyle birlikte teste soktuğu Skyranger 35 hava savunma sisteminin atış testlerini başarıyla tamamladı.
İsviçre’nin Studen kentindeki Ochsenboden Test Merkezi’nde yapılan testlerle ilgili görüntüler, X hesaplarında paylaşılan gönderilerde görüldü. Daha öncesinde Leopard 2 şasesinde monte edilmiş haliyle medyaya yanstılan Skyranger 35 hava savunma sistemi, bu sefer Leopard 1 şasesiyle birlikte görüntülendi. Hava savunma sisteminin Leopard 1 gibi zırhlı bir araca monte edilmesi, hava savunma sistemlerinin mobil kabiliyetlerini arttırarak araziye uygun bir şekilde kullanılmasını da sağlıyor.
Skyranger 35 sistemi, dakikada 1000 mermiye kadar ateş edebilme potansiyelinde olan Rheinmetall’in ünlü Oerlikon topunun temelinde yapılandırılmıştır. Skyranger 35 hava savunma sisteminin FIM-92 Stinger ve Mistral füzeleri için de fırlatıcı içeren modülleri de mevcut. Özellikle artan dron kullanımıyla birlikte küçük hava hedeflerini tespit etmesi için 360 derecelik kapsama alanı sağlayan beş antenle donatılmış AMR çok amaçlı radar kullanan Skyranger 35, özellikle mobilite sağlanabilen bir hava savunma olmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çekiyor. Ek olarak Rheinmetall tarafından geliştirilen, radar sinyalleri yaymadan hedef tespitini yapabilen FIRST (Hızlı Kızılötesi Arama ve İzleme) pasif hedef tespit sistemi Skyranger 35’de de kullanılıyor.
Rheinmetall’in son zamanlardaki mevcut platformları kullanarak maliyetli stratejik çözümler sunma politikası, Skyranger 35 için de devam ediyor. Özellikle bu yaklaşımın Rusya-Ukrayna savaşı gibi uzun süreli olan cephelerdeki üretim ve bakım giderlerini azaltarak ülkelere ve ordulara ciddi avantajlar sağlar.